top of page
Zoeken

Telex: Vopak, boosterprik, Lantis, Vlaamse Waterweg en duizend jaar

Commercieel directeur Steven Verhasselt verlaat na vijftien jaar Liege Airport, BASF en Evonik stappen in een proefproject om medewerkers op het bedrijf te vaccineren tegen COVID-19 en tankopslagbedrijf Vopak is een joint venture gestart met MOL.


Telex: Vopak, boosterprik, Lantis, Vlaamse Waterweg en duizend jaar

NIEUWJAARSVIDEO -


De havenbesturen van Antwerpen en Zeebrugge hebben niet gewacht op de definitieve fusievorming om al samen uit te pakken met nieuwjaarswensen. In een opmerkelijke, muzikale videoboodschap, die u hier kunt bekijken, wisselen poëtische en spectaculaire beelden van havenmedewerkers en terminals af met opnames van klassieke muzikanten middenin de actie van de beide havens (zie ook foto). Hiervoor sloegen de havens de handen in elkaar met Anima Eterna (Brugge), het Symfonisch Orkest Antwerpen en het Concertgebouw Brugge. (RJ)


BOOSTERPRIK -


Zeven grote Vlaamse bedrijven, waaronder de Antwerpse vestigingen van BASF en Evonik, stappen in een proefproject om medewerkers op het bedrijf te vaccineren met de boosterdosis tegen COVID-19. Het gaat om ondernemingen waar meer dan duizend medewerkers op eenzelfde site werken. Alleen de medewerkers die een niet-telewerkbare functie vervullen, komen in aanmerking voor het vaccin op de werkvloer. De keuze voor vaccinatie is vrijwillig. Ondernemersorganisatie Voka is alvast opgetogen over die mogelijkheid om snel te vaccineren. (ML)


LIEGE AIRPORT -


Steven Verhasselt, commercieel directeur bij Liege Airport, verlaat na vijftien jaar de Luikse luchthaven. Hij startte in 2006 als Cargo Development Manager Asia bij Liege Airport. Als commercieel directeur was hij niet alleen verantwoordelijk voor de globale vrachtontwikkeling, maar ook voor passagiers en vastgoed. Vanaf januari 2022 zal hij zich richten op consultancy in verband met cargo, via een eigen bedrijf dat hij in september oprichtte. (MDV)


VLAAMSE WATERWEG/LANTIS -


Op voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft de Vlaamse regering beslist om Koen Anciaux aan te stellen als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg. Anciaux zal Frieda Brepoels vervangen. Mark Andries heeft te kennen gegeven afstand te doen van zijn bestuursmandaat bij Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding. Minister Peeters draagt Marc Descheemaecker voor om zijn plaats in te nemen. (JD)


INEOS -


De actiegroepen die strijden tegen Project One van chemiebedrijf INEOS, leggen zich niet neer bij de recente omgevingsvergunning voor de plannen. De ngo's zullen de vergunning nakijken en juridische stappen ondernemen. Volgens de protesteerders voldoet Project One niet aan de wettelijke normen en is er onduidelijkheid over de impact van de installatie. Welke stappen de groepen precies zullen ondernemen, is nog niet duidelijk. "We zullen de vergunning nakijken en een gepaste, legale actie nemen om Project One te blijven bestrijden", klinkt het. (ML)


LOGISTICS NIVELLES -


Bij Logistics Nivelles in Nijvel, een distributiecentrum dat instaat voor de bevoorrading van Carrefourwinkels, hebben de personeelsafgevaardigden en de directie een akkoord bereikt over een sociaal plan. Door de aangekondigde sluiting tegen oktober 2022 zijn 549 banen bedreigd bij Logistics Nivelles, dat behoort tot de internationale groep Kuehne + Nagel. Na de aankondiging kwam het tot verscheidene stakingsacties. Directie en vakbonden zijn nu overeengekomen dat een sociaal plan uit 2016 als basis zal dienen voor het toekomstige sociaal plan. Het personeel krijgt een extra premie voor eindejaar en tot juni is er werkzekerheidsgarantie. In ruil beloven de vakbonden sociale vrede op de site in Nijvel. (YDS)


DUIZENDJARIGE -


De Vlaamse overheid laat onderzoeken in hoeverre sluizen, stuwen en uitwateringsconstructies aan de Kust bestand zijn tegen de impact van een duizendjarige storm. De opdracht werd na aanbesteding toegekend aan het gespecialiseerde bureau Lijn in Water uit Lelystad (Nederland). Dit kadert in de veiligheidstoetsing voor het Masterplan Kustveiligheid. (RJ)


VOPAK -


Het Nederlandse tankopslagbedrijf Vopak heeft een belang verworven van 49,99% in de tanker 'FSRU Challenger' van de Japanse rederij MOL. De 'FSRU Challenger', die lng omzet naar gas, zal worden omgedoopt naar 'Bauhinia Spirit'. Toezichthouders moeten de nieuwe plannen binnen de joint venture wel nog goedkeuren. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. (JD)


TOTAL -


TotalEnergies trekt zijn huidige aanvraag voor een nieuwe vergunning voor de raffinaderij in Antwerpen terug. De huidige vergunning verviel deze zomer al. Maar de chemiereus wil met een nieuwe vergunningsaanvraag de bezwaren vanuit de milieubeweging tegen de vorige aanvraag beantwoorden. (BT)


Desmet, J. (2021, 20 december). Telex: Vopak, boosterprik, Lantis, Vlaamse Waterweg en duizend jaar. Flows. Geraadpleegd op 23 december 2021, van https://www.flows.be/nl/trade/telex-van-20-december-2021

Comments


bottom of page