top of page
Zoeken

Spectaculaire verhuis containerkranen op MPET Terminal (+video)

Terminaloperator PSA Antwerp heeft vijf containerkranen op de MPET Terminal (Kaai 1742) verplaatst. Spectaculair was het ruim anderhalve kilometer verder plaatsen van kraan 6 en 7 om de ligplaatscapaciteit voor grotere schepen te optimaliseren.
"Er zijn verschillende kranen verschoven, maar kraan 6 en 7 waren het spectaculairst", vertelt Vincent Thijs, communicatiecoördinator voor PSA Antwerp. "Door deze 'move' te doen, kunnen we de hoge kranen beter inzetten aan zowel de waterkant als de yard."

De kranen zijn in één stuk uit de sporen gelift en met speciale voertuigen over de kade getransporteerd. Ze werden tijdelijk tussen de containerstacks opzij gezet terwijl de andere kranen werden verschoven en ze opnieuw in de rails konden worden gezet.


Pauzes en shiftwissels


De los- en overslagoperaties werden tijdens de werkzaamheden niet verhinderd. "Planningsgewijs was het best wel pittig. De meest impactvolle bewegingen vonden plaats tijdens de pauzes en shiftwissels. Alles is vlot en veilig verlopen", aldus Vincent Thijs.

De operatie ging van start op 19 april 2021 en nam ongeveer een week in beslag. Dochteronderneming Antwerp Terminal Services (ATS) coördineerde en voerde de operatie met succes uit.

De spectaculaire verhuis van kraan 6 en 7 kunt u in onderstaande video bekijken.
Desmet, J. (2021, 7 mei). Spectaculaire verhuis containerkranen op MPET Terminal (+video). Flows. Geraadpleegd op 23 december 2021, van https://www.flows.be/nl/logistics/psa-antwerp-deelt-spectaculaire-video-verhuis-containerkranen-op-mpet?subscription=success

Σχόλια


bottom of page