top of page
Zoeken

Nominatie Heavy Lift Awards in Europa alleen voor Zuidnatie

Sky Vision - ZuidNatie


De Antwerpse logistiekspeler Zuidnatie is als enige terminaloperator in Europa genomineerd voor de Heavy Lift Awards 2022. De prestigieuze prijs wordt op 22 september 2022 uitgereikt in het Duitse Hamburg.


Met de nominatie in de categorie ‘Port/Terminal Operator of the Year’ is Zuidnatie – dat in handen is van en wordt bestuurd door de familie Feys – het enige havenbedrijf in België dat en de enige terminaloperator in Europa die werd geselecteerd. De prijs wordt uitgereikt aan de havenautoriteit of terminaluitbater die zijn capaciteiten op het gebied van het laden en lossen van zware lading heeft bewezen.

De jury beoordeelde de deelnemende bedrijven op basis van het veilig en efficiënt behandelen van grote ladingen, investeringen in nieuwe uitrusting en faciliteiten voor de opslag en behandeling van grote ladingen, onderhoud van bestaande faciliteiten, minimale wachttijden voor klanten en investeringen in technologie om de laadprocedures te optimaliseren.


Veilig en efficiënt

"We zijn erg tevreden dat we finalist zijn. We konden aan de jury aantonen dat onze operaties van projectmateriaal en zware ladingen steeds veilig en efficiënt verlopen. We zetten die activiteiten in de toekomst uiteraard verder en blijven alert en bereikbaar voor nieuwe projecten", vertelt Marc Van Aken, CCO bij Zuidnatie.

Zuidnatie beschikt over een reeks mobiele kranen waarvan er twee tandemlifts kunnen uitvoeren tot 400 ton. Ook heeft het bedrijf zijn eigen SPMT (self propelled modular transporter)-hydraulische trailer en een 8.000m² heavy-liftconsolidatiecenter met maximum draagkracht van de bevloering tot 150t/m².


Steunbeer

Zuidnatie is een van de oudste steunberen van de Antwerpse haven. Op 22 juni 2022 vierde Zuidnatie zijn 150-jarige bestaan. Het bedrijf behandelde in 2021 2,2 miljoen ton stukgoed, 50.000 ton droge bulklading en meer dan 500.000 teu – via zijn containerdivisie Becomar – op de drie terminals op rechteroever. Het bedrijf telt zo'n 300 werknemers.


22 september

De uitreiking van de Heavy Lift Awards vindt plaats op 22 september in Hamburg in Duitsland. Andere genomineerden in de categorie zijn Port of Everett, Port of Grenaa, T. Parker Host en Logistec Stevedoring.
Nominatie Heavy Lift Awards in Europa alleen voor Zuidnatie. (2022, 26 augustus). Flows.

Geraadpleegd op 12 oktober 2022, van https://www.flows.be/logistiek/nominatie-heavy-lift

awards-europa-alleen-voor-zuidnatie

Comments


bottom of page