top of page
Zoeken

Liebherr LHM 800 tilt Veemnatie naar nieuwe hoogten

Liebherr heeft de grootste kraan uit zijn portfolio van mobiele havenkranen geleverd aan de nieuwe terminal van Veemnatie in Antwerpen, België.


Liebherr, veemnatie, Haven van antwerpen

Veemnatie NV lanceert een nieuwe droge bulkterminal in de haven van Antwerpen. Veemnatie NV, een joint venture tussen 5de Havendok NV en Steinweg Belgium, heeft haar terminal in de haven van Antwerpen omgebouwd tot een nieuwe droge bulkterminal. De huidige capaciteit is 300.000 MT (miljoen ton) en deze zal in de toekomst worden uitgebreid. De langdurige partnerships zorgen voor nieuwe droge bulklading voor de haven van Antwerpen, de op één na grootste in het hart van Europa.


Liebherr levert de grootste kraan uit haar portfolio van mobiele havenkranen aan de nieuwe terminal. De LHM 800 is de eerste mobiele havenkraan van Liebherr van dit formaat in de Benelux - een niet te missen mijlpaal in de haven van Antwerpen. Met zijn giek van 64 m biedt hij een maximaal bereik voor alle aankomende bulkoperaties. Deze investering zal de afhandelingscapaciteit van Veemnatie aanzienlijk verbeteren, waardoor Veemnatie nog flexibeler wordt richting haar klanten. Tot op heden heeft een bestaande LHM 500 jarenlang geleverd en alle records gebroken, vooral de afgelopen maanden.

De kraan werd vanuit Rostock, Duitsland naar Antwerpen verscheept aan boord van de zware ladingdrager Meri. Hij werd volledig gemonteerd vervoerd en na een driedaagse zeereis werd de kraan zonder problemen van het schip gereden. Een Liebherr LTM 1300-6.2 mobiele kraan assisteerde bij de installatie van de overige contragewichten.


Hadlow, M. (2021, 15 juni). Liebherr LHM 800 brengt Veemnatie naar nieuwe hoogten. Lift en Hijsen Internationaal | Industrieel hijsvakblad. Geraadpleegd op 23 december 2021, van https://www.liftandhoist.com/news/liebherr-lhm-800-takes-veemnatie-to-new-heights/


Comments


bottom of page